Fantasyboeken

Webshop » Fantasy & Science-Fiction boeken » Auteurs A - D » Arden, Katherine - BEER EN DE NACHTEGAAL 01 (LAATSTE STUK AAN DEZE PRIJS!!!)

Arden, Katherine - BEER EN DE NACHTEGAAL 01 (LAATSTE STUK AAN DEZE PRIJS!!!)

9789024577958 Arden, Katherine - BEER EN DE NACHTEGAAL 01 (LAATSTE STUK AAN DEZE PRIJS!!!)

€ 19,99 inclusief BTW

Beschikbaar - Voorraad: 1

Korte inhoud:
Op het randje van de Russische wildernis is het de meeste maanden van het jaar winter en hoopt de sneeuw zich huizenhoog op. Maar de jonge Vasja heeft daar geen last van - de koude nachten brengt ze voor het haardvuur door met haar broertjes en zusjes, luisterend naar de sprookjes van hun min.

Vasja houdt vooral van de verhalen die haar koude rillingen bezorgen. Verhalen zoals die over Vorst, de blauwogige winterdemon die op ijzige nachten verschijnt om onoplettende zielen op te eisen. Als je verstandig bent, den vrees je hem, waarschuwt Vasja's min, en eerbiedig je de geesten die het kwaad buiten houden, de geesten van het huis, het erf en het bos. 
Vasja's nieuwe stiefmoeder wil er echter niets van weten en verbiedt haar deze wezens te vereren.

Dan beginnen oogsten te mislukken. Kwade gedaanten uit het bos sluipen dichterbij, en iedereen in het dorp wordt getroffen door rampspoed. Maar Vasja's stiefmoeder geeft niet op. Ze is vastbesloten haar opstandige stiefdochter voor te bereiden op een huwelijk of een leven in een afgezonderd klooster.

Terwijl het gevaar nadert, moet Vasja een beroep doen op de gaven die ze al die tijd verborgen heeft weten te houden. Alleen dan kan ze haar familie beschermen tegen een kwaad dat rechtstreeks afkomstig lijkt uit de angstaanjagende sprookjes van haar min.